Olas burkānos

2010. gada 8. februāris
Foto: Andriss PP
Pagatavošana
25 min
1. Sālsūdenī novāra rīsus. Tajā pašā laikā sakapā ķiplokus, sīpolu un zaļumus. Uz smalkās rīves sarīvē burkānus. kad rīsi gatavi, tos izkāš.
2. Uz pannas uzkarsē eļļu. Tad nedaudz apcep 2/3 no sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam piemet arī pusi no burkāniem un zaļumiem, vēlāk arī pusi no rīsiem.
3. (Noteikti vēl jāpievieno vismaz nedauz piparu. Tas dos ēdienam specifisko garšu!) Kad tas nedaudz apcepies, sakārto masu pēc iespējas vienmērīgāk un pa virsu uzmet olu. Vēlāk olai pa virsū vienmērīgi izkaisa visas atlikušās piedevas un sāli ar pipariem. Nedaudz vēl pacep. Tad uzmanīgi olu ar visām tai klat pielipušajām piedevām apmet uz otru pusi. Cep dažas min., vēl pāris reizes apgriežot.
4. Gatavs. Pasniedz ar tomātu mērci. Dekorē ar zaļumiem.
Uz augšu