Sākums > Receptes > Dzērieni

Grādīgais punšs ar augļiem

2010. gada 7. februāris
Foto: Inese Jefremova
Recepte tapa divas dienas pirms Jaungada ballītes, ko nolēmām rīkot paprāvam draugu pulciņam mūsu mājās. Tā kā neviens no mums (organizatoriem) iepriekš neko tādu nebija gatavojis (pat pagaršojis), bet likās ka punšs varētu būt kaut kas labs, sēdos pie datora un meklēju receptes. Tās lasot uzreiz iedomājos, kā tas varētu izskatīties, un kā tas varētu garšot. Meklēju, bet neko labu (pēc manām domām) tā arī neatradu. Tad nu sāku apzvanīt draugus un paziņas (nevienam īpašas pieredzes nebija). Pazīstama bārmene ieteica jaukt visu kas garšo un pievienot krāsainākus augļus, lai smukāk izskatās.
Šī recepte tapa, apkopojot vairākas dažādas receptes. Visiem ļoti garšoja un 20 litri ātri vien iztukšojās kā nebijuši.
Pagatavošana
20 min
1. Sagriež auglīšus mazos gabaliņos (ieteicams iepriekš kārtīgi nomazgāt, nomizot un izgriezt serdes).
2. Sajauc visus dzērienus.
3. Dzērieniem pievieno sagrieztos augļus, konservētos ķirsīšus un ananāsus (ar visu šķidrumiņu, lai saldāk).
4. Lai labi garšo!
5. Ja ballīte paredzēta vakarā, ieteicams dzērienu pagatavot jau no rīta (lai auglīši savelkas un piedod spēcīgāku garšu). Gāzētās sastāvdaļas var pievienot arī pirms pašas ballītes, lai dzērienam saglabājas nedaudz gāzes.
6. Ar augļiem un alkohola sastāvdaļām var variēt pēc savas gaumes. Ja labāk patīk saldāks dzēriens, var pievienot kādu saldo liķierīti.
7. Mans variants garšoja pēc suliņas (pēc pāris glāzēm gan visiem kājas ļodzījās, bet nākamā dienā slikti nevienam nebija (arī tiem, kas parasti slikti panes grādīgos dzērienus :) ).
8. Es dzērienu taisīju 2 atsevišķos traukos, tā kā izmantojot visas sastāvdaļas x2. Man iznāca ap 20 litriem.
Uz augšu