Gaļa vīna mērcē

2010. gada 7. februāris
Foto: Iveta Neskaidrība
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež gaļu kubiciņos, uzlej uz pannas nedaudz eļļu, uzkarsē pannu, liek virsū gaļas gabaliņus, nedaudz apcep, bet tikai tā, lai nedaudz pieķer, uzber tuč tuč sāli. :)
2. Nogriež uguni uz mazu liesmu, tad apber ar cukuru, tas veidos gaļiņu tādu kā karamelizētu, (nevajadzētu baidīties no cukura, beigās sanāk ļoti neparasti un garšīgi). Gaļa un cukurs sāk nedaudz suloties.
3. Paņem egles zariņu, tas jāatbrīvo no skujām, jo skujas kodīs citādāk kaklā, sagriež to mazos gabaliņos un liek klāt, turpat liek arī sīpolus, kas sagriezti tādās kā daiviņās, sīki sīpolus nevajag griezt, jo tie beigās tāpat būs izsautējušies.
4. Visu apmaisa un lej klāt vīnu. Jāpagaida, kad vīns sāk it kā nedaudz vārīties, tad liek ripiņās sagrieztus burkānus. Vīnu izvēlas tādu lētu, jo tas lietas būtību tik un tā nemainīs.
5. Liekam virsū vāku un sautē līdz burkāni paliek mīksti. Tas var aizņemt labu laiku, bet rezultāts ir vienkārši jauks, gaļa ir pārvērtusies sarkana, spīdīga.
6. Kad burkāni gatavi, pieliek sviestu (jo tā tomēr ir franču recepte;) )
7. Šo recepti ieteiktu baudīt kopā ar rīsiem. Gaļu, burkānus un mērcīti uzlej rīsiem pa vidu. Kartupeļus neieteiktu, būs pārāk smagnēji.
8. Bon Appétit!
9. Labu apetīti!
Uz augšu