Cepti nēģi

2010. gada 7. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Svaigus nēģus apber ar sāli (3kg nēģi - 1kg sāls), samaisa un ar salveti notīra sāli un gļotas, līdz nēģi kļūst sausi.
2. Uzkarsē pannu un nēģus apcep no abām pusēm līdz tie kļūst brūni. Lai nedegtu panna, nedaudz uzlej augu eļļu.
3. Apceptos nēģus kārto čuguna vai cita materiāla sautējamā katlā. Katru kārtu plāni apsmērē ar sinepēm , uzliek dažas lauru lapas un uzber 4-6 melnos piparus, uzliek vāku.
4. Liek cepeškrāsnī uz 1 stundu pie 200 grādiem. Pārbauda ar dakšiņu - ja var viegli iedurt, tad būs gatavi.
5. Atdzesē un sātīga uzkoda gatava baudīšanai.
6. Labu apetīti!
Uz augšu