Cepti nēģi

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Svaigi nēģi
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Pipari
  • Sinepes

Pagatavošana

90 min.
  1. Svaigus nēģus apber ar sāli (3kg nēģi - 1kg sāls), samaisa un ar salveti notīra sāli un gļotas, līdz nēģi kļūst sausi.
  2. Uzkarsē pannu un nēģus apcep no abām pusēm līdz tie kļūst brūni. Lai nedegtu panna, nedaudz uzlej augu eļļu.
  3. Apceptos nēģus kārto čuguna vai cita materiāla sautējamā katlā. Katru kārtu plāni apsmērē ar sinepēm , uzliek dažas lauru lapas un uzber 4-6 melnos piparus, uzliek vāku.
  4. Liek cepeškrāsnī uz 1 stundu pie 200 grādiem. Pārbauda ar dakšiņu - ja var viegli iedurt, tad būs gatavi.
  5. Atdzesē un sātīga uzkoda gatava baudīšanai.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Liene 2015. gada 5. marts 16:23
Anda, nevajag pilnīgi nekādu šķidrumu. Un es nelieku nekādas sinepes. Nēģim nevajag neko lieku!
Liene 2015. gada 5. marts 16:18
Nēģus cepu jau gadiem. Apcepu uz oglēm, sautējamā traukā iekšā, krāsnī uz 40 min, izņem uzliek slogu virsū un atdzesē. Tikko atdzišuši tā var ņammāt. Parasti cepam 3-3,5 kg, tas ir tāds daudzums, lai ar visu traukuu turētu ledusskapī. Mūsu ģimenē nekad ilgāk par 5ām dienām tie nav stāvējuši. Vienmēr tiek ātri noēsti. :) Un nevajag nekādas garšvielas..ne sinepes, ne laurulapas, ne melnās tējas.. pietiek ar to, ka ir noberzti ar sāli sākumā. Visa sula viņiem pašiem rodas no sloga! Tā lūk! :)
Anda 2015. gada 5. marts 15:23
Un bez jebkāda šķidruma jāliek cepeškrāsnī????Sinepes un viss????

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas