Rauga mīkla

2010. gada 2. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.
2. Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).
3. Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.
4. Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.
5. Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.
6. Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.
7. Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.
8. Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
Cep picu, pīrādzīņus, smalkmaizītes - ko sirds kāro :)

Lai izdodas!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu