Rauga mīklas

5 1

Sastāvdaļas

  • 50 g raugs
  • 150 g margarīns vai sviests
  • ½ l piens
  • ½ TK sāls
  • 100 ml cukurs
  • 1.4 - 1,5 l milti
  • 1 ola

Pagatavošana

30 min.
  1. Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.
  2. Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).
  3. Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.
  4. Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.
  5. Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.
  6. Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.
  7. Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.
  8. Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.

Komentāri

Baudītāja/s 31. janvāris 21:30
Raugs ir pa daudz,sviests!!!
Vita 2012. gada 11. oktobris 17:12
Cik daudz rauga vajag ja izmanto sauso?
Baiba 2012. gada 30. septembris 13:49
Vislabák ir, kad sajauc míklu, iznemt no blodas un itka mest pret galdu. Trieciena rezultátá milti izdala elastínu un superíga míkla 20 minútés (pa vidu vienu reizi nomazgájot rokas). Sákumá tá nedaudz lips pie galda, bet redzési ka jau péc 10 minútém sák lipt mazák un mazák.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes