Rauga mīkla

4 1
Rauga mīkla
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 0.5 l piena
  • 1 tējk. sāls
  • 100 ml cukura
  • 1.4-1.5 l miltu
  • 1 ola

Pagatavošana

60 min.
  1. Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.
  2. Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).
  3. Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.
  4. Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.
  5. Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.
  6. Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.
  7. Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.
  8. Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
    Cep picu, pīrādzīņus, smalkmaizītes - ko sirds kāro :)

    Lai izdodas!
    Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
Cep picu,...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Santa Luge 23. janvāris 15:14
No visām receptēm, kas mēginātas, sī ir viss labākā. Uzrūgst loti labi un rullējot nevajag pat miltus apaksā, cik laba mīkla.
Jana 2017. gada 2. septembris 15:51
:-)Ļoti laba rauga mīkla!
Baudītāja/s 2016. gada 31. janvāris 21:30
Raugs ir pa daudz,sviests!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize