Cannelloni

5 1
Cannelloni
Foto: Depositphotos
Pirmo reizi iepazinu šo ēdienu strādājot ārzemēs, un ņemot vērā to, ka esmu liels lazanjas cienītājs, tad šī ir brīnišķīga recepte, kas līdzinās tai. :)

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 1 kārba Cannelloni makaronu
  • 500 g maltās gaļas
  • 1 spilvas mērce gaļas ēdieniem
  • 1 sīpols
  • 100 g siera
  • 2 burkāni
  • 1 glāze piena
  • 5 ēd. k. miltu
  • 1 ēd. k. sinepju

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavošanās: Sīpolu smalki sagriež, burkānu sagriež pusripiņās, lai gabaliņi nebūtu pārāk lieli. Sagatavo cepamtrauku to iesmērējot ar eļļu. Sarīvē sieru.
  2. Apcep burkānus ar sīpoliem līdz tie ir zeltaini, tad pievieno malto gaļu, apcep. Tad apceptajiem dārzeņiem un gaļai pievieno spilvas mērci gaļas ēdieniem, apmēram 5 ēdamkarotes, lai mērce nesanāk par šķidru. Kad masa ir apcepta, to atdzesē.
  3. Kad masa ir atdzisusi, to iepilda Cannelloni makaronos un izkārto uz nelielas cepešpannas vai atsevišķi cepamtraukos, kas katrs paredzēti 1 porcijai (1 porcija ir 3-4 pildīti cannelloni makaroni). Labāk lai maltās gaļas mērce paliek pari, nekā pietrūkst ;)
  4. Aukstā ūdenī izšķīdina 5 ēdamkarotes miltu, tā lai nebūtu kunkuļu, tad uzkarsē glāzi piena katliņā un, nepārtraukti maisot, lēnām lej klāt miltaino ūdeni. Kad masa ir izdeidojusies kā mērcei, pievieno sinepes un turpina maisīt, pievieno garšvielas pēc patikas, lai mērce būtu ar labu garšu.
  5. Uz pannas izkārtotos cannelloni makaronus pārlej ar balto mērci, pārkaisa ar sieru. Pa virsu var arī uzlikt tomātu daiviņas, bet tas pēc katra paša gaumes.
  6. Cep/sutina kamēr viss mīksts un siers sāk palikt brūns.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Anda Siliņa 2017. gada 15. maijs 21:54
Pilda nevārītās trubiņās un tad kārto cepamtraukā un pārlej ar mērci un sautē cepeškrāsnī aptuveni 45 min...
vik 2011. gada 14. jūlijs 13:20
A pilda sausās, nevārītās trubiņās?
Laura 2011. gada 7. jūnijs 23:10
Vispirms ir jāizcepj tie makaroni ar gaļu? Un tad, kad tie ir gatavi, tad pārlej ar balto mērci? Pēc tam vairāk necepj? :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni