Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pupiņu & dārzeņu sautējums

2010. gada 29. janvāris
Foto: Anda Bau
Pagatavošana
20 min
1. Dārzeņu sautējuma sastāvs vienmēr ir gaumes un izejvielu pieejamības jautājums, un tā ir viena no visvienkāršākajām receptēm. Arī šeit uzskaitītos var variēt un aizstāt, piemēram, ar tomātu mērci iegūstot nedaudz asāku un vienmērīgāku garšu, bet konservētiem vai svaigiem tomātiem - svaigāku un neitrālāku. Pirmajā gadījumā ieteicams sautējumu pasniegt ar rīsiem vai makaronu ēdieniem.
2. Pupiņas liek izmērcēties uz nakti vai iegādājas konservētas.
3. Izmērcētās pupiņas izvāra, tikmēr sagriež arī dārzeņus nelielos gabaliņos, burkānus sarīvē. Uz pannas var likt sautēties burkānus un puķkāpostu nelielā ūdens daudzumā. Kad tie ir kļuvuši mīkstāki, pievieno pupiņas un papriku. Cukini/kabaci apcep eļļā un pievieno sastāvdaļām. Tomātus vai tomātu mērci pievieno beigās, iegūstot vienmērīgāku konsistenci. Pievieno garšvielas: sāli, piparus, ja ir vēlme ko asāku, piemēram, kariju, čili u.c., pārkaisa ar zaļumiem.
Uz augšu