Sākums > Receptes > Zupas

Puķukāposta,paprikas un kausētā siera krēmzupa

2010. gada 26. janvāris
Foto: sanita olte
Pagatavošana
40 min
1. Puķukāpostu nomazgā, sadala rozetītēs un liek vārīties.Sīpolu sagriež un liek uz pannas cepties.Papriku nomazgā, sagriež kubiņos un, kad sīpoli jau nedaudz apbrūnējuši, arī liek uz pannas.Kartupeļus nomizo,sagriež kubiņos un arī liek uz pannas.Visu kādu laiku pacep, un kad puķukāposti mīksti, visu pannas saturu ber katliņā, neizlejot šķidrumu, kurā vārijās puķukāposti.Visu katliņa saturu kādu laiku pasautē, tā lai kartupeļi paliek mīksti.Kad viss kārtībā ņem nost no uguns un visu sablenderē, tā lai veidotos "putriņa".Tad liek klāt saldo krējumu un kausēto sieru.Visu labi izmaisa.Zupu pasneidz ar ķiploku grauzdiņiem, bet var arī bez.
Uz augšu