Ievas smilšu cepumi

2010. gada 26. janvāris
Foto: ieva kajaka
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni, bļodā iesijā miltus,pievieno sviestu un berz kopā ar miltiem, līdz tā sāk izskatīties pēc maizes drupatām. Pieber pūdercukuru, lēnām pievieno olu, ar dakšiņu sakul līdz masa turas kopā. Masu liec uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. Arī veltnim uzkaisi nedaudz miltu. Mīklu izveltnē 5 mm biezumā, ar formiņām izspied cepumus. Saliec tos uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 20-25 min. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē
2. Glazūrai iesijā glazūras cukuru bļodā. Pakāpeniski pārmaisi visu pielejot ūdeni, lai veidojas biezs maisījums. Ar kokteiļa salmiņu piepilini dažus pilienus pārtikas krāsvielas, lai maisījums iegūtu vajadzīgo krāsu. LABU APETĪTI!
Uz augšu