Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu tatin kūka a la mode

2010. gada 25. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Uzsilda cepeškrāsni apmēram līdz 200 grādiem. Apaļā pannā liek nedaudz sviestu un izkausē, pēc tam liek iekšā nomizotus ābolus bez serdes un sagrieztus daiviņās, cepj cepeškrāsnī, līdz paliek zeltaini brūni, apm 10 min. Tikmēr izrullē mīklu apm 5mm biezumā, izgriež apaļu, pannas izmērā. Kad āboli ir zeltaini, vienmērīgi uzberam cukuru un ļaujam pacepties vēl kādu brīdi. Pēc tam liekam virsū izrullēto mīklu un cepam līdz mīkla ir uzpūtusies un ir zeltaina. Kad kūka mazliet padzisusi, liekam tam visam virsū šķīvi un griežam otrādāk. Pasniedz vienmēr siltu ar saldējuma bumbiņu. Lai labi garšo!
Uz augšu