Šerija trifele

2010. gada 21. janvāris
Foto: zane strautmane
Pagatavošana
50 min
1. Pagatavo krēmu.Karstumizturīgā traukā samaisa kukurūzas miltus un mazliet piena. Iemaisa olas dzeltenumus, vaniļas esenci,cukuru.Atlikušo pienu uzkarsē,nepārtraukti maisot ielej kukurūzas miltu maisījumā.
2. Vēlreiz liek uz uguns un turpina maisīt.Vēlreiz uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni un vāra 3 min. Noņem no uguns pārsedz ar sviestpapīru un ļauj atdzist.
3. Cepumus liek kārtām dziļā stikla bļodā starp kārtām pildot aveņu džemu.Pārslaka ar šeriju.
4. Uzliek pusi krēma.Krēma kāŗtu nolīdzina un virsū liek augļus.Pārklāj atlikušo krēmu tā lai skatoties no sāniem kārtas būtu redzamas.Rotā ar cukurotiem augļu gabaliņiem.Brīdi pirms pasniegšanas mazliet pārkaisa ar pūdercukuru.
5. Bet pildījumam katrā gadalaikā augļi var būt citi :)
6. Lai labi garšo! :))
Uz augšu