Kičari (pitta)

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Tradicionāla ajūrvēdiska kichari recepte, kura domāta cilvēkiem, kuriem ir pittas konstitūcija (ugunīgāki, strauji aizsvilstas, temperamentīgi). Kichari ļoti labi veicina visus organisma atjaunošanās procesus un ļoti labi slimiem un stresa nomāktiem cilvēkiem.
Jo vairāk cilvēks ēd kichari, jo veselāks tas kļūst! :)

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 1 /2 krūze basmati rīsi
  • 1 /2 krūze dzeltenās lēcas (moong dal)
  • 2.5 -3 krūzes ūdens
  • 1 /3 tējkarote ingvera pulvera (nagara)
  • 1 /3 tējkarote kurkumas pulvera (turmeric, haridra)
  • 1 /2 tējkarote nigella sēkliņas
  • 2 ēdamkarotes gī (ghee - attīrīts sviests)
  • 1 ēdamkarote kokosrieksta skaidiņu
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzkarsē katliņu, kurā izkausē gī un apcep garšvielas (apm. 20 sek.). Katliņam jābūt karstam nedaudz virs vidējās temperatūras, jo, ja ir karstāks, garšvielas apdeg.
  2. Pievieno rīsus un lēcas, kuri ir iepriekš noskaloti. Nedaudz (1 min.) apcep/pasautē.
  3. Pievieno verdošu ūdeni un sāli. Visu samaisa un atstāj vārīties uz lēnas uguns līdz lēcas gatavas (apmēram 30 min).
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni