Kičari (pitta)

2010. gada 18. janvāris
Foto: Matīss Kaļāns
Tradicionāla ajūrvēdiska kichari recepte, kura domāta cilvēkiem, kuriem ir pittas konstitūcija (ugunīgāki, strauji aizsvilstas, temperamentīgi). Kichari ļoti labi veicina visus organisma atjaunošanās procesus un ļoti labi slimiem un stresa nomāktiem cilvēkiem.
Jo vairāk cilvēks ēd kichari, jo veselāks tas kļūst! :)
Pagatavošana
30 min
1. Uzkarsē katliņu, kurā izkausē gī un apcep garšvielas (apm. 20 sek.). Katliņam jābūt karstam nedaudz virs vidējās temperatūras, jo, ja ir karstāks, garšvielas apdeg.
2. Pievieno rīsus un lēcas, kuri ir iepriekš noskaloti. Nedaudz (1 min.) apcep/pasautē.
3. Pievieno verdošu ūdeni un sāli. Visu samaisa un atstāj vārīties uz lēnas uguns līdz lēcas gatavas (apmēram 30 min).
4. Labu apetīti!
Uz augšu