Spaghetti bolognese

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas liellopgaļas
  • 1 liela ķiploka daiviņa, saspiesta
  • 1 liels sīpols, sakapāts
  • 1 sarkanā paprika, smalki sagriezta
  • 3 seleriju kāti, smalki sagriezti
  • 500 g konservētu tomātu, gabaliņos
  • 1 burciņa tomātu pastas
  • 1 /2 pudele baltvīna
  • 250 g saldā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Baziliks
  • Sojas mērce
  • Parmezāna siers, sarīvēts
  • Spaghetti makaroni
  • * Sastāvdaļu daudzums dots aptuveni, jebko var likt vairāk vai mazāk - pēc izjūtas un vēlmēm. No dotajiem lielumiem sanāk apmēram 8 porcijas

Pagatavošana

90 min.
  1. Malto gaļu liek lielā katlā un uz vidējas uguns sautē kamēr brūna. Ar koka karoti kārtīgi sadrumstalo cepšanas laikā, la nepaliek lieli gabali. Cepšanas laikā pievieno sāli, piparus un saspiesto ķiploku.
  2. Gaļai pievieno sīpolus, papriku un selerijas un vēl 5 minūtes pasautē.
  3. Pievieno baltvīnu tā, lai ir nosegts gaļas maisījums. Uz lēnas uguns bez vāka sautē, pa laikam apmaisot, apmēram 30 - 40 minūtes, līdz šķidrums novārījies par 1/3.
  4. Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, baziliku un sojas mērci pēc garšas. Sautē vēl kādas 20 minūtes.
  5. Paralēli liek vārīties makaronus sālsūdenī, kam pievienots nedaudz olīveļļas.
  6. Gaļas mērcei pievieno saldo krējumu, izmaisa, papildina ar garšvielām, ja nepieciešams. Turpina vārīt līdz arī makaroni gatavi.
  7. Makaronus nokāš. Pasniedz ar sagatavoto mērci un apkaisa ar Parmezāna sieru.
  8. Kā piedevas šo ēdienu lieliski papildina svaigi cepta ķiploku bagete un lapu salāti.

Komentāri

Improvizēts pavars 2016. gada 1. oktobris 18:10
Nav siera sojas mērces konservētas tomāti un tt tagad gatavošu skatīšos kas sanaca
Uldis 2016. gada 30. jūlijs 10:34
laba recepte ,bet jā vīnu jaizvēlas uzmanīgi ja par skabu būs tad mērce arī var pat sarkanvīnu ja nau par daudz saldais
inese 2013. gada 27. oktobris 14:42
Recepte laba, tikai sanaaca gana skaaba taa meerce, iespejams, deelj konkretaas pastas un viina.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni