Spaghetti bolognese

2010. gada 14. janvāris
Foto: Ieva Upmace
Pagatavošana
90 min
1. Malto gaļu liek lielā katlā un uz vidējas uguns sautē kamēr brūna. Ar koka karoti kārtīgi sadrumstalo cepšanas laikā, la nepaliek lieli gabali. Cepšanas laikā pievieno sāli, piparus un saspiesto ķiploku.
2. Gaļai pievieno sīpolus, papriku un selerijas un vēl 5 minūtes pasautē.
3. Pievieno baltvīnu tā, lai ir nosegts gaļas maisījums. Uz lēnas uguns bez vāka sautē, pa laikam apmaisot, apmēram 30 - 40 minūtes, līdz šķidrums novārījies par 1/3.
4. Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, baziliku un sojas mērci pēc garšas. Sautē vēl kādas 20 minūtes.
5. Paralēli liek vārīties makaronus sālsūdenī, kam pievienots nedaudz olīveļļas.
6. Gaļas mērcei pievieno saldo krējumu, izmaisa, papildina ar garšvielām, ja nepieciešams. Turpina vārīt līdz arī makaroni gatavi.
7. Makaronus nokāš. Pasniedz ar sagatavoto mērci un apkaisa ar Parmezāna sieru.
8. Kā piedevas šo ēdienu lieliski papildina svaigi cepta ķiploku bagete un lapu salāti.
Uz augšu