Halava

3 1

Sastāvdaļas

  • 600 g sviests
  • 1 kg manna
  • 5 ēdamk cukurs
  • 0.8 l ūdens (ja grib šķidrāku desertu ūdeni vajag vairāk)
  • Rieksti
  • Rozīnes
  • Kanēlis, sasmalcināts kardamons, sasmalcināts muskatrieksts (pēc vēlmes)

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviesta sagatavošana:
  2. Lai iegūtu karsēto sviestu kas būtiski uzlabo šī ēdiena garšu parasto sviestu liek katliņā un uz nelielas uguns karsē ik pa brīdim nosmeļot uzpeldējušās putas un nemaisot ļaujot pie katla dibena esošajām sviesta sastāvdaļām tur palikt, kad putas vairs neuzpeld uzmanīgi sviestu nolej citā trauciņā tā lai katla dibenā esošie nosēdumi paliktu katliņā. Iegūtas sviets ir aromātiskāks un nedaudz smaržo pēc riekstiem.
  3. Rozīnes kārtīgi nomazgā, riekstus ( lazdu, zemezriekstus, mandeles u.c) nolupina.
  4. Deserta pagatavošana:
  5. Lejam sviestu dziļā pannā un ieberam tajā mannā un ik pa brīdim maisot nobrūninam to brūnganu.
  6. Paralēli jūs vārāt cukurūdeni kamēr apmēram 1/5 daļa ūdens ir inovārījusies nost.
  7. Uzberat uz mannā sasmalcinātās garšvielas, rozīnes un riekstus un lejat visu cukurūdeni virsū mannā vienlaikus to apmaisot lai neveidojas kunkuļi (karstā manna strauji uzvārīsies tāpēc lejot ūdeni esat piesardzīga un labāk nestāvat pārāk tuvu pannai). Vēl lēnām maisot ļaujat ēdienam apmēram 5 minūtes uzkarst lai uzbriest rozīnes. Atdzesē. Pasniedz kā desertu vienu vai pie saldajiem rīsiem(rīsi vārīti pievienojot cukuru un nedaudz lauru lapas) un vaniļas mērci.

Komentāri

solvita 2013. gada 27. septembris 15:01
loti laba recepte
Signe B. 2011. gada 21. augusts 12:01
Paldies par recepti! žēl, ka nav porciju daudzums norādīts uz sastāsvdaļu daudzuma... :)
Marta V. 2010. gada 30. aprīlis 12:10
nav par maz cukura?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti