Pupiņu zupa ar žavētu ribiņu

3 1
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 500 g žāvētu ribiņu
  • 300 g pupiņu
  • 2 burkāni
  • 3 kartupeļi
  • Sauja putraimu
  • 2 sīpoli
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Skābais krējums

Pagatavošana

120 min.
  1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno putraimus (var grūbas), sagrieztus burkānus, lauru lapas, piparus un veselus nomizotus sīpolus. Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus.
  2. Vāra, līdz kartupeļi gatavi.
  3. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
  4. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu. Var pielikt zaļumus. Šai zupai ir tā īpašība, ka tā kļūst garšīgāka katru reizi, kad to uzsilda.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Gustavs 2015. gada 12. decembris 11:55
Vai pupiņu svars dots sausām pupiņām?
Modris 2012. gada 16. novembris 12:31
"beigās pieliek kartupeļus"-kad ir tās beigas pēc 1stundas 2stundas?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Zupas

Jaunākās receptes