Sākums > Receptes > Zupas

Pupiņu zupa ar žavētu ribiņu

2010. gada 13. janvāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
120 min
1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno putraimus (var grūbas), sagrieztus burkānus, lauru lapas, piparus un veselus nomizotus sīpolus. Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus.
2. Vāra, līdz kartupeļi gatavi.
3. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
4. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu. Var pielikt zaļumus. Šai zupai ir tā īpašība, ka tā kļūst garšīgāka katru reizi, kad to uzsilda.
5. Labu apetīti!
Uz augšu