Vistu akniņas tomātu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 500 g vistu akniņas
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. tomātu pastas
  • 150 ml dārzeņu buljona
  • Sāls
  • Pipari
  • Augu eļļa - cepšanai

Pagatavošana

55 min.
  1. Pannā uzkarsē eļļu. Uz lielas uguns apcep akniņas, turpina cep 5 min. Apceptās akniņas izņem no pannas, noliek malā.
  2. Tajā pašā pannā apcep uz pusēm pārgrieztus tomātus ~ 1 - 2 min. Izņem un noliek citā traukā.
  3. Pannā ielej eļļu, uzkarsē, apcep sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploka daiviņas. Cep, kamēr sīpoli mīksti. Pieliek tomātu pastu, pielej buljonu, uzvāra.
  4. Ieliek akniņas, pieber sāli, piparus. Maisot karsē vēl 1-2 min., pieliek tomātiņus.
    Pasniedz ar nūdelēm.

    Lai labi garšo!
    Ieliek akniņas, pieber sāli, piparus. Maisot karsē vēl 1-2 m...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Agrita 2014. gada 8. septembris 19:24
Paldies! Sanaca loti garsigi! Es tikai nedaudz izmainiju taktiku- visu ko cepu liku neliela katlina un tad pievienoju buljonu un tomatu pastu - kapa pavarot ap 10 min! Loti gardi!
janis 2011. gada 4. februāris 22:07
pameegjinaaju,sanaaca tieshaam garshiigi! :) tikai es papildinaaju ar pus karoti skaabaa kreejuma! bet ljoti garshiigi! :)
Inese Riežniece 2010. gada 10. maijs 16:40
Ļoti laba un garšīga recepte! Man nebija mājās viss norādītais, līdz ar to nedaudz eksperimentēju... ķiršu tomātu vietā parasto tomātu daiviņas... nebija buljona un tomātu pastas, tā vieta liku sakapātus bundžu tomātus un nedaudz ūdeni... pieliku klāt arī paprikas stienīšus - nu super! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni