Vistas šķiņķīši ar rīsiem un dārzeņiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Vistas šķiņķīši - 6-8
  • Sarkanā un zaļā paprika – kopā 3
  • Baltais sīpols - 1
  • Tomāti - 2-3
  • Ķiploks - 3-4 daiviņas
  • Lauru lapas - 2
  • Safrāns - šķipsniņa
  • Rīsi – 350 g
  • Sausais baltvīns- 250 ml
  • Vistas buljons – 1 l
  • Saldēti zaļie zirnīši - 1 iepakojums

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakapā ķiploku, papriku sagriež strēmelēs, pēc tam tās pargriež uz pusēm. Tomātus sagriež 4 daļās, sīpolu sakapā.
  2. Lielā pannā uzkarsē eļļu.
  3. Liek vistas gabaliņus eļļā, pārkaisa ar sāli, pipariem. Cep vistu no abām pusēm dažas minūtes līdz apbrūnē. Izņem vistu, noliek malā citā traukā.
  4. Uz pannas liek sagrieztos dārzeņus un lauru lapas. Karsē dažas minūtes uz vidējas liesmas visu laiku maisot, līdz dārzeņi paliek mīkstāki.
  5. Pievieno rīsus, sajauc un cep dažas minūtes. Pielej baltvīnu un atkal sajauc.
  6. Pievieno safrānu, kārtīgi sajauc, turpina maisīt līdz lielākā daļa vīna uzsūkusies.
  7. Pielej vistas buljonu un atkal sajauc.
  8. Sakārto vistas gabaliņus uz rīsu-dārzeņu maisījuma.
  9. Liek cepeškrānī un cep 180 C ~ 45 min vai tik ilgi līdz vista gatava un šķidrums iesūcies rīsos.
  10. Kamēr cepas vistiņa, zirnīšus pāris minūtes pavāra karstā ūdenī.
  11. Izņem pannu no cepeškrāsns - vistas gabaliņus izņem, rīsus ar dārzeņiem ieber lielā bļodā. Pieber zirnīšus, pārlej mazliet vīna. Labi sajauc.
  12. Vistas gabaliņus kārto uz rīsiem un pasniedz galdā.

Komentāri

mimi 2010. gada 21. februāris 19:01
pievieno riisus....tad riisu no sakuma jauzvaara? tad tie takaabuutu 250g vaariiti riisi domaati?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni