Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas šķiņķīši ar rīsiem un dārzeņiem

2010. gada 10. janvāris
Foto: Gunta
Pagatavošana
60 min
1. Sakapā ķiploku, papriku sagriež strēmelēs, pēc tam tās pargriež uz pusēm. Tomātus sagriež 4 daļās, sīpolu sakapā.
2. Lielā pannā uzkarsē eļļu.
3. Liek vistas gabaliņus eļļā, pārkaisa ar sāli, pipariem. Cep vistu no abām pusēm dažas minūtes līdz apbrūnē. Izņem vistu, noliek malā citā traukā.
4. Uz pannas liek sagrieztos dārzeņus un lauru lapas. Karsē dažas minūtes uz vidējas liesmas visu laiku maisot, līdz dārzeņi paliek mīkstāki.
5. Pievieno rīsus, sajauc un cep dažas minūtes. Pielej baltvīnu un atkal sajauc.
6. Pievieno safrānu, kārtīgi sajauc, turpina maisīt līdz lielākā daļa vīna uzsūkusies.
7. Pielej vistas buljonu un atkal sajauc.
8. Sakārto vistas gabaliņus uz rīsu-dārzeņu maisījuma.
9. Liek cepeškrānī un cep 180 C ~ 45 min vai tik ilgi līdz vista gatava un šķidrums iesūcies rīsos.
10. Kamēr cepas vistiņa, zirnīšus pāris minūtes pavāra karstā ūdenī.
11. Izņem pannu no cepeškrāsns - vistas gabaliņus izņem, rīsus ar dārzeņiem ieber lielā bļodā. Pieber zirnīšus, pārlej mazliet vīna. Labi sajauc.
12. Vistas gabaliņus kārto uz rīsiem un pasniedz galdā.
Uz augšu