Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tītara-kabaču kotletes bez liekiem taukiem

2010. gada 9. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Cepeškrāsnī cepot kotletes, var iztikt bez liekām kalorijām, bez stāvēšanas pie pannas, bez taukiem nosprakšķinātas plīts, pa to laiku novārot kartupelīšus un pagatavojot vitamīnu mērcīti: bezpiedevu jogurts, mazliet majonēze, samaisa, piespiež ķiplociņu, pierīvē svaigu gurķīti un - labu apetīti!
Pagatavošana
45 min
1. Malto gaļu liek atiecīga izmēra bļodā, lai var ērti strādāt. Pierīvē sīpolus, kabaci, ķiplokus. sarīvējam, pievieno sāli, melnos piparus, muskatriekstu, kapātus lociņus, zaļos zirnīšus.
2. Masu izmīca, līdz tā ir vijīga. Ja patīk, var pievienot arī olu, kaut gan gaļa labi turas kopā arī bez olas.
3. Ņem cepeškrāsns pannu, ieklāj cepampapīru, veido kotletes, kārtojam skaistās rindās un liek iepriekš līdz 240 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm.
4. Samazina temperatūru līdz 170 grādiem un cep vēl 10-12 minūtes, līdz kotletes paliek skaisti zeltainas. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu