Gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • Malta cūkgaļa un malta liellopu gaļa – 1:1
  • Ķiploks
  • Sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • Pētersīļa zaļumi
  • Rīvmaize
  • Saldais krējums
  • Tomātu pasta
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

35 min.
  1. Sajauc gaļu ar sīki sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, piejauc sāli, piparus pēc garšas (vai maltās gaļas garšvielu), sakapātus pētersīļa zaļumus, rīvmaizi. Ja nepieciešams, pielej aukstu ūdeni.
  2. Kārtīgi izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu. Izveido apaļas bumbiņas.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties karstā eļļā no visām pusēm līdz gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga.
  4. Apceptās gaļas bumbiņas liek ugundrošā traukā, pārlej ar saldo krējumu (variants – sajauc saldo krējumu ar tomātu pastu 1:1), liek cepeškrāsnī 180 C cepties 15-20 min.
  5. Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai spageti.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alina 2015. gada 14. aprīlis 17:53
Super! Es too meerrci taisu taa, ka izkauseeju sviestu uz pannas ar miltiem, sajaucu ar saldo kreejumu un tomaatu pastu un tad paarleju paari, sanaak taa meerciite taada saatiigaaka :) Paldies par ideju :)
Ilze 2012. gada 5. janvāris 17:57
ātri pagatavojams un tiešām ļoti garšīgi! Paldies!
Dina 2011. gada 8. novembris 18:41
Izskatījās - garšīgi un skaisti...tādēļ izdomāju izmēģināt un pagatavot. Kā garšoja??? Tikpat labi kā izskatījās!!!:) Recepte - forša, ātra un super garšīga!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni