Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pupiņu biezenis ar sinepēm

2010. gada 6. janvāris
Foto: Ansis Līpenītis
Veselīgs ēdiens un ļoti laba un garšīga alternatīva kartupeļu biezenim. Atšķirībā no kartupeļiem, satur "labos" ogļhidrātus.

Var pasniegt gan kā piedevu kartupeļu vai makaronu vietā, gan arī ziest uz maizes (kopā ar tomātu, utml). Iesaku izmēģināt
Pagatavošana
30 min
1. Pupiņas uz nakti ieliec ūdenī
2. Pupiņas izvāri un nolej šķidrumu atsevišķā traukā
3. Pupiņas ar saspaidi ar piestu vai dakšiņu
4. Samaisi ar sinepēm, olīveļļu, sāli, pipariem un pētersīļiem.
5. Ja nepieciešams, konsistenci maini, pielejot pupiņu vārāmo ūdeni.
6. Gatavs
Uz augšu