Sākums > Receptes > Konservējumi

Gan biešu salāti gan biešu zupa

2005. gada 3. maijs
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
60 min
1. Bietes novāra, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem. Tomātus applaucē, novelk miziņas un sasmalcina.
2. Visu liek katlā, pieber sasmalcinātas dilles, pētersīļus, pielej eļļu un sautē minūtes 10.
3. Tad pieber cukuru, sāli, piparus un ar ķiploku spiedi piespiež ķiplokus. Pasautē vēl 3-5 minūtes, karstu pilda burkās un aizvāko.
4. Ir garšīgi gan kā salāti, gan arī ļoti viegli izvārīt zupu. Atliek ielikt katlā, piebērt kubiņos sagrieztus kartupeļus un vērīt līdz kartupeļi mīksti. Pasniedzot pieliek krējumu un sakapa†u vārītu olu un pārber ar lociņiem.
Uz augšu