Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēti kāposti ar apelsīniem

2010. gada 4. janvāris
Foto: Ilze Birģele
Pagatavošana
80 min
1. Skābētus kāpostus liek katliņā un pārlej ar svaigi spiestu apelsīnu sulu - tā, lai sula pārklātu kādu centimetru kāpostus. Svaigi spiestās apelsīnu sulas vietā var ņemt arī veikalā pirktu 100% apelsīnu sulu. Iemaisa gabaliņos sagrieztu apelsīnu. Sautē un lēnas uguns apmēram stundu. Kad kāposti mīksti, pievieno brūno cukuru (2 ēdamk. vai vairāk uz kilogramu kāpostu), ļauj tam nedaudz piedegt un apmaisa.
2. Šādi pagatavotiem kāpostiem raksturīga patīkama, saldskāba garša. Tos var ēst arī tie, kas ievēro diētu, jo tajos nav nemaz tauku.
Foto: Ilze Birģele
Uz augšu