Laša superzupa

5 1
Laša superzupa
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 400 g laša atgriezumu (galva, asakas, spuras utt.)
  • 5 kartupeļi – vidēja lieluma
  • 2 burkāni - vidēja lieluma
  • 1 sīpols – vidēja lieluma
  • 2 ēd. k. kausētā siera - ar kaudzi
  • 2 lauru lapas
  • Zivju garšvielas
  • Sāls
  • Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Katlā ar ūdeni liek vārīties laša atgriezumus, pievieno zivju garšvielas, sāli, lauru lapas. Laša galvai pirms vārīšanas izrauj žaunas, lai nebūtu rūgta garša.
  2. Nomizo kartupeļus, burkānus un sīpolu.
  3. Kartupeļus un vienu burkānu sagriež kubiņos. Sīpolu sasmalcina, bet otru burkānu sarīvē.
  4. Izkāš buljonu un liek atpakaļ vārīties. Pievieno kartupeļus un kubiņos sagriezto burkānu.
  5. Sarīvēto burkānu un sīpolu apcep eļļā
  6. Atdala laša gaļu no asakām un liek zupā. Pievieno apceptos burkānus un sīpolus. Vāra, līdz visi dārzeņi gatavi.
  7. Pieliek divas karotes kausētā siera. Ļauj tam izkust.

    Labu apetīti!
    Pieliek divas karotes kausētā siera. Ļauj tam izkust. 

La...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

nana 2010. gada 12. aprīlis 13:37
es parasti lietoju zupās saldo krējumu un ēdot pievienoju arī škābo, ļoti garšīgi sanāk. Abi krējuma vaidi sajaukumā piedod ļoti feinu garšu. Šeit varētu būt kas līdzīgs.
Laura Rumbeniece 2010. gada 26. marts 11:35
izklausās ļoti garšīgi! tomēr domāju - ja jau ir pielikts kausētais siers, vai vajag vēl skābo krējumu?! + apcepot sīpolus var arī eļļā apbrūnināt drusku miltus, tad zupa sanāk mazliet krēmīgāka.... tas atkarīgs no miltu daudzuma. ja 2 ēdājiem,tad pietiek ar tējkaroti vai divām miltu. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas