Medus cepetis

3 1

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa (der arī ribiņas)
  • Ķiploka galva 1gb
  • Pipari
  • Sāls
  • Medus 2 ēd/k
  • Sinepes 2 ēd/k
  • Mārrutki 2 ēd/k
  • Ūdens

Pagatavošana

120 min.
  1. Cūkgaļas gabalu noskalo un ieliek traukā ar augstām malām, sadursta ar nazi, lai caurumos saliktu uz pusēm pārgrieztas ķiploku daiviņas. Pārkaisa ar nedaudz pipariem un sāli, pa virsu pārlej pusi no medus, sinepju un mārrutku mērces un trauku pielej 3-4cm ar ūdeni (ja ribiņu gabali, tad mazāk). Liek cepties uz 30-40min cepeškrāsnī. Tad parasti gaļu uzlieku uz šķīvja, bet zostīti nokāšu no tām ķeskām, kas nāk ārā no cūkgaļas cepšanās laikā, izmazgāju trauku, lieku atpakaļ cūkgaļu, pārleju ar zostīti, uzleju atlikušo daļu mērces un lieku atpakaļ krāsnī cepties aptuveni 30-40min - atkarībā no gaļas lieluma. Sanāk diezgan salda un sulīga gaļa. Savukārt zosti leju pār vārītiem vai salmiņos ceptiem kartupeļiem.

Komentāri

Viktors 2015. gada 17. maijs 21:37
Nevareju atrast cic grados ir jagatavo,tas ir lielakais minus jo nacas pamocities:-B Bet sanaca loti garsigi;-)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni