Melnais princis

2009. gada 31. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Uzlieciet vārīties iebiezināto pienu. Vārīt 1,5 h
2. Olu baltumu atdalīt no olu dzeltenuma
3. Baltumu ar šķipsnu sāls saputot, līdz veidojas stingras putas
4. Atsevišķā traukā olu dzeltenumam pievienot glāzi cukura un saputot. (Veidosies graudaina masa, tā tam ir jābūt :) )
5. Atsevišķā traukā ieliet krējumu un pievienot tam izsijātu kakao, samaisīt un dzēst sodu.
6. Tad pie saputotā olu dzeltnuma un cukura iecilā olu baltumu, pēc tam pievieno kakao masu ar krējumu. Iegūto masu ar mīlestību samaisam.
7. Pievienojam pusīti sasmalcinātus valriekstus un pievienojam miltus. Visu samaisām. Un mīkla ir gatava.
8. Ieeļļojam tortes formu, uzlejam mīklu un liekam cepties 190-200 grādu temperatūrā, apmēram, pusstundu.
9. Atdzesējam uzvārīto iebiezināto pienu un pievienojam to mīkstam sviestam, kurš ir sadalīts gabaliņos. Un arī krēms mums ir gatavs.
10. Izcepto mīklu ar nazi prātīgi horizontāli sadalām 3 kārtās. Pēc vēlēšanās kārtas var ieziest ar rumu vai liķieri.
11. Atdzesētās kārtas ieziež ar krēmu.
12. Virsējo kārtu pārziest ar krēmu, pārbērt pāri vidēji sasmalcinātus valriekstus un pārliet ar kausētu melno šokolādi.
13. Lai Jums burvīgi izdodas un lieliski garšo! :)
Uz augšu