Tiramisu torte

5 1

Sastāvdaļas

  • 200g cukura
  • 4 olas dzeltenumi
  • 4 cl "amareto" liķiera
  • 500 g "mascarpone" siera
  • 250 g garenu biskvīta lokšņu(var pagatavot pats, "selgas" cepumi neder)
  • 2 tasītes ekspreso kafijas
  • 2 cl ķiršu degvīna
  • 2 ēdamkarotes tumšā kakao apkaisīšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Vismaz 8 min. puto olu dzeltenumus ar cukuru. Masai pielej pusi no "amareto" liķiera. Mascarpone sieru iemaisa klāt. Porcelāna vai stikla formā. Trauka amatni izklāj ar bizkvīta loksnēm. Apslaka ar 1 tasi ekspreso kafijas un ķiršu degvīnu. Tad iepriekš sajaukto masu (pusi) uzlej biskvītam virsū. Virs tā atkal kārto biskvītu un aplej ar atlikušo ekspreso un atlikušo "amareto" liķieri. Tad atkal liek krēma kārtu, izlīdzina un pārkaisa ar kakao kārtu. Pēc tam liek ledusskapī uz 6 stundām ideālā variantā atstāj uz nakti. Ja grib pēc tam var rotāt ar mandelēm vai citiem riekstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti