Fantastiskā ķirbju biezeņzupa (īpaši garšo tiem, kam negaršo ķirbji)

3 1

Sastāvdaļas

  • Zupai
  • Puse vidēja lieluma ķirbja
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 /2 paciņa klasiskā kausētā siera
  • 2 škēles žāvēta cauraudža
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • Kubņš vistas buljona
  • 1 svaigs čili pipars
  • 6 daiviņas ķiploka
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Grauzdiņiem
  • 6 šķēles baltmaizes
  • Eļļa
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Cauraudža piedevām
  • 6 škēles žāvēta cauraudža
  • 1 sīpols
  • Pasniegšanai
  • Skābais krējums

Pagatavošana

45 min.
  1. Ķirbim izņem sēkalas, sagriež škēlēs, nogriež mizu un sagriež mazākos kubiņos.
  2. Smalki sagriež cauraudzi, sīpolus.
  3. Čili piparam izņem sēklas un arī sasmalcina. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.
  4. Baltmaizi sagriež kubiņos
  5. Palielā katlā vai ļoti dziļā pannā liek cepties 2 šķēles smalki sagriezta cauraudža, tam pievieno, 1/2 sīpolu un čili piparus.
  6. Kad viss apcepies zeltaini brūns, pievieno saberztu vistas buljona kubiņu, ķirbja gabaliņus un pārlej ar glāzi ūdens. Samaisa un sautē apmēram 15 minūtes, kamēr ķirbis sāk jukt.
  7. Pievieno kartupeļu gabaliņus un turpina sautēt vēl 15 minūtes,kamēr kartupeļi mīksti.
  8. Noņem no uguns un sablenderē (ja ir rokas blenderis, tad var turpat katlā. Zupu atkal liek uz uguns, pievieno 1/2 paciņu kausētā siera, piparus un sāli pēc garšas, iespieš 6 daiviņas ķiploka.
  9. Baltmaizes grauzdiņi.
  10. Uzkarsētā pannā ielej eļļu, iespiež 3 daiviņas ķiploka, samaisa un pievieno kubiņos sagrieztu baltmaizi, apcep brūnu uz lielas uguns, nepārtraukti maisot.
  11. Cauraudža piedevas.
  12. Pannā liek cepties atlikušo cauraudzi, tam pievieno sīpolus, cep zeltani brūnus.
  13. Pasniegšana.
  14. Zupas šķīvī lej zupu, ieliek karoti skābā krējuma nedaidz iemaisa, lai veidojas balts virpulis, vidū liek karoti cauraudža ar sīpoliem un pārkaisa ar baltmaizes grauzdiņiem.

Komentāri

Janka 2016. gada 1. augusts 16:59
Vienīgais ēdiens, ar ķirbja piedalīšanos, kas man tiešām garšo...! Tikai tam visam klāt es vēl lieku, katram bļodiņā, grauzdētas ķirbju sēklas...! Ņammm...!
Līga 2012. gada 2. oktobris 14:56
Sanāca patiešām ļoti garšīga! :)
Aivuciite 2010. gada 22. marts 14:45
Vienmērīgāk apcepas, ja cep uz lielas uguns dziļā pannā, kurā iespējams grauzdiņus nepārtraukti "kratīt", izdarot līdzīgas kustības kā apmetot pankūku, tad iekšā vēl mīksti bet ārpusē apgrauzdēti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas