Sākums > Receptes > Deserti

Baltās šokolādes uzpūtenis

2009. gada 25. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
300 min
1. trauciņā ar aukstu ūdeni uzbriedināt želantīnu. Atdaliet olas dzeltenumu no baltuma. dzeltenumu ielieciet kastrolī. Pievienojiet cukuru un pienu. Karsējiet uz ļoti lēnas uguns, Vienlaikus maisot, līdz masa sabiezē Ielieciet bļodā. Salauziet gabaliņos balto šokolādi. Izkausējiet to mikroviļņu krāsnī vai katliņā. pievienojiet maisījumam. sakuliet krējumu, līdz tas kļūst biezs un stingrs, un olas baltumu. līdz tas veido stingras samiles. abus viegli iecilājiet olas dzeltumumā un piena maisījumā. ielejiet uzpūteni šķīvī vai termotraukā un uz nakti atstājiet ledusskapī. uzpūtenim pēc tam jābūt tik blīvam un stingram, ka tas bez pūlēm izslīd no veidne, to apgrezno ar šokolādi.
Uz augšu