Siera kūka ar sviesta pamatni

4 1
Siera kūka ar sviesta pamatni
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 1 paciņa sviesta
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1.5 glāze/s miltu
  • Kūkai:
  • 2 iepakojumi Philadelphia siera (bez piedevām)
  • 2 olas
  • 2/3 glāze/s krējuma
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 1 mazā paciņa vaniļas cukura (var arī iztikt ar parasto cukuru)
  • Pasniegšanai
  • Ievārījums vai ogu mērce

Pagatavošana

60 min.
  1. Pamatnes sastāvdaļas samaisa kopā tā, lai masa ir samērā bieza, vienmērīga, nedrūp, ir vienā gabalā un nelīp pie pirkstiem.
  2. To izklāj pa visu kūkas formas apakšu kā pamatni.
  3. Cep 15 minūtes 170 grādos līdz pamatne vairs nav tik šķidra.
  4. Pašu kūku veido tā: bļodā liek abus Philadelphia sierus, olas, krējumu, cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.
  5. Visu vai nu samaisa vai sakuļ ar mikseri.
  6. Kad pamatne ir gatava, to izņem no cepeškrāsns, ļauj 2 minūtes nedaudz atdzist un lēnām kūkas maisījuma saturu lej virsū tā, lai viss vienmērīgi noklājas balts.
  7. Kad viss ir uzliets un pielīdzināts, kūkas formu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni vēl 30 minūtes, kamēr augšējā daļa ir palikusi stingra un nav šķidra.
  8. Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz katru gabaliņu aplietu ar ievārījumu vai ogu mērci.

    Lai labi garšo!
    Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz katru gabaliņu aplietu ar...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alise 2016. gada 17. marts 13:11
Superīga kūka!
Visiem maniem radiem ļoti garšoja!!!
Opis 2015. gada 31. decembris 11:34
Nezinu kādās glāzēs autore mērija, bet taisīju uz aci un sanāca ideāli.
perle 2015. gada 30. oktobris 17:05
fantastiska kuka. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize