Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaronu trako nams :)

2009. gada 20. decembris
Foto: Līga Āboma
Pagatavošana
30 min
1. Paņemam paciņu ar makaroniem. Attaisam vaļā un ieberam katlā, kurā jau vārās ūdens. Vislabāk, ja ūdenim ir piemests klāt vistas buljons - vienu kubicītis. Tas dos makaroniem bagātāku piegaršu nekā ja tie vārītos tikai sālsūdenī.
2. Nākamis solis ir ļoti atbildīgs. Paņem pannu un ar īpašu mīlestību un bez rūkšanas, nomazgā no tās vakardienas cepto kartupeļu atlikumus. Pannu noslauki.
3. Pēc tam paņem šampinjonus, nomazgā un sagriez ripiņās.
4. Pēc tam nāk grūtākais. Sīpols. Jā, es zinu, ka ikvienam vismaz vienreiz dzīvē ir nācies viņa dēļ raudāt, taču arī šī reize, mīļie draugi, nebūs izņēmums. Ņemam sīpolu un apņēmīgi sakapājam to mazos gabaliņos. Gudrās grāmatās raksta, ka mizošana būs vieglāka, ja to darīs zem auksta ūdens. Tas, protams, nav jāsaprot, ka jums, mizojot sīpolu, ir jāpalien zem ledus aukstas dušas...
5. Lai virtuvē valdītu pozitīva, draudzīga un harmoniska atmosfēra, ļausim šampinjoniem un sīpoliem savā starpā sapazīties, tāpēc droši abus beram iekšā pannā, kurā iepriekš ir iepilināts nedaudz eļļas un dodam tiem laiku sakarst. Asumiņam piešaujam čuķ čuķ sāls.
6. Pēc kādām 5 minutēm ķīmiskā reakcija ir notikusi un špaminjoni ar sīpoliem ir palikuši mīkstāki, arī suliņa ir iztvaikojusi - tas nozīmē, ka tie ir gatavi un tos var iebērt atsevišķā bļodiņā.
7. Nākamais solis atkal liks atcerēties par vakardienas ceptajiem kartupeļiem, BET... tas nekas. Apņēmīgi un droši ņemam pannu, paliekam zem ūdens un nomazgājam. Noslaukam. Pēc tam atkal liekam uz uguns, uzpilinam eļļu un uzgāžam virsū makaronus.
8. Ļaujam tiem malziet papriecāties vīļājoties eļļā, bet pēc tam drastiski uzberam pa virsu šampinjonus ar sīpoliem.
9. Fiksi paņemam tomātu un sagriežam maziņos maziņos kubiciņos un arī to piegāžam klāt.
10. Tā nu varam kādas pāris minutes visu maisīt un cept, bet pēc tam uguni noslēdzam nost un pa virsu pārkaisa sarīvētu sieru.
11. Es pati iesaku nogaršot un piepurināt klāt attiecīgi sāli un garšvielas - tas jāskatās pašam uz garšu
12. VISS.
13. Makaroniem klāt var piekost kādu vistas fileju vai jebko citu, kas saglabājies ledusskapī. :)
14. Nu tad labi pieēsties! :)
Uz augšu