Biezpiena pīrāgs ar siera pildījumu

4 1

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 1/2 kg
  • Sviests - 300 g
  • Olas - 4
  • Sāls - 1/2 tējkar
  • Cepamais pulveris - 1/2 tējkar
  • 3.5 milti - 3,5 glāzes
  • Pildījumam
  • Siers - 600 g
  • Krējums - 4-5 ēd.kar
  • Ķiploks- 2-3 daiviņas
  • Dilles, pētersīļi (var izmantot gan svaigus zaļumus, gan kaltētus)

Pagatavošana

25 min.
  1. Sajauc mīklu - biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno mīkstu sviestu. Piesit olas, pieber sāli, cepamo pulveri. Kārtīgi sajauc. Iesijā miltus. Samīca ar rokām līdz mīkla viendabīga.
  2. Smalki sarīvē sieru, piejauc krējumu, sakapātu vai izspiestu ķiploku. Sasmalcina zaļumus, piejauc siera masai.
  3. Mīklu sadala 2 vienādās daļās. Vienu liek ne pārāk plānā kārtā uz cepamās pannas kā pīrāga pamatni. Virsū liek pildījumu, tam virsū otru mīklas daļu. Malas saspiež kopā, lai neiztek siers. Ja vēlas, var pārkaisīt ar sezamsēkliņām.
  4. Cep cepeškrāsnī 180 C ~45 min.
  5. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 18. septembris 18:14
Garšīgi! Ģimene bija sajūsmā.
Madara 2010. gada 18. septembris 21:05
ļoti laba recepte. garda sāļā maizīte, ko var ēst gan aukstu, gan siltu. es sezama sēkliņas aizvietoju ar ķimenēm, nedaudz garša raisīja asociācijas ar jāņu sieru, bet man tas šķita pozitīvi.
lala 2010. gada 27. februāris 20:36
kaadu sieru labaak izmantot pildiijumam?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti