Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena pīrāgs ar siera pildījumu

2009. gada 19. decembris
Foto: Gunta
Pagatavošana
25 min
1. Sajauc mīklu - biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno mīkstu sviestu. Piesit olas, pieber sāli, cepamo pulveri. Kārtīgi sajauc. Iesijā miltus. Samīca ar rokām līdz mīkla viendabīga.
2. Smalki sarīvē sieru, piejauc krējumu, sakapātu vai izspiestu ķiploku. Sasmalcina zaļumus, piejauc siera masai.
3. Mīklu sadala 2 vienādās daļās. Vienu liek ne pārāk plānā kārtā uz cepamās pannas kā pīrāga pamatni. Virsū liek pildījumu, tam virsū otru mīklas daļu. Malas saspiež kopā, lai neiztek siers. Ja vēlas, var pārkaisīt ar sezamsēkliņām.
4. Cep cepeškrāsnī 180 C ~45 min.
5. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.
Uz augšu