Viltotais zaķis sinepju kažokā

3 1
Šī nav mana recepte, bet ņemta no "Garšīgi mājas ēdieni". Vienkārši ēdiens man tik ļoti garšo, ka gribu, lai to nogaršo tie, kuri "Garšīgi mājas ēdieni" nav iegādājušies.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 /2 ēdamkarote margarīna vai sviesta
  • 40 g rīvmaizes
  • 300 g piena, 1. tējk. sāls
  • Melnie pipari
  • 1 /2 tējk. karija
  • 1 /2 tējk. ingvera
  • 400 g maltās gaļas
  • 1 -2 sarīvēti burkāni, 1 ola
  • 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
  • 2 tējkarotes anšovu sālījuma (vai 1/4 tējkarotes sāls)
  • Panēšanai un cepšanai: sinepes (franču ar graudiņiem, bet var citas pēc savas gaumes) , rīvmaize, gaļas buljons (kubiņš + ūdens)

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolu nomizo, sasmalcina, apcep taukvielās un atdzesē.
  2. Bļodā samaisa rīvmaizi un pienu. Apmēram 10 minūtes briedina. Pievieno visas garšvielas, samaisa.
  3. Pievieno maltoģaļu, rīvētos burkānus, olu, tomātu biezeni, anšovu sālījumu un sīpolus.
  4. No miklas izveido garenu kukulīti, liek uz ieziestas vai ar cepāmo papīru noklātas plāts. Apziež ar sinepēm un pārkaisa ar rīvmaizi.
  5. Cep 200 grādos apmēram 40 minūtes. Nobeigumā pārlej ar buljonu.
  6. Pasniedz ar salātiem un vārītiem kartupeļiem. Iebiezinot buljonu, var pagatavot mērci. Atdzesēts lieliski garšos uz maizes.

Komentāri

Dagnija 2012. gada 6. novembris 18:17
Ir ļoti laba receptīte! Gardi! :)
Ina 2010. gada 23. decembris 00:53
"Labai produkcijai reklāma NAV vajadzīga"

Tirliņu domāšanas veids spiežas cauri kā īlens polietilēna miskastes maisam :))

ps. Protams, ka receptei var lietot jebkuru margarīnu. Bet tāpēc jau nevajag gvelzt blēņas!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni