Biezpiena torte/vieglā

2005. gada 2. maijs
Foto: Ilze
Pagatavošana
30 min
1. Biezpienu samaļ gaļas mašīnā /ja nav slinkums procedūru atkārto 2 reizes/
2. Palielā bļodā liek biezpienu, jogurtu, cukuru, ½ citrona sulu, pierīvē citrona miziņu, smalki sadrupina cepumus /dažus cepumus atstāj formas izkaisīšanai/, sīki sagrieztu marmelādi, riekstus un visu pārējo kas nu kuram garšo un labi sakuļ ar mikseri
3. Uzbriedinātu želatīnu izkausē karstā piena, kad piens atdzisis lej klāt biezpiena masai un kārtīgi samaisa
4. Tortes formu izsmērē ar sviestu vai margarīnu un izkaisa ar cepumiem/sīki saberztiem/ lej tortes masu formā un liek ledusskapī
5. Želeju izkausē 0,5 l verdoša ūdens un ļauj atdzist
6. Tortes virsu izrotā ar augļiem vai ogām /pabiezā kārtā/ ,pārlej ar želeju un stutē atpakaļ ledusskapī.
7. Torti jāgatavo iepriekšējā vakarā pirms lielās ēšanas!!!!!
Uz augšu