Ābolkūka ar ķirbja sēkliņām

3 1

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • 50 g cukura
  • 190 g miltu
  • Pildījumam:
  • 1 kg ābolu
  • 1 citrons
  • 50 g rozīņu
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 50 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 50 g ķirbja sēkliņu
  • 2 ēdk. piena
  • 2 ēd. k. medus
  • 2 tējk. vanilīncukura

Pagatavošana

120 min.
  1. No pamatnei paredzētajiem produktiem samīca mīklu un novieto vēsumā.
    No pamatnei paredzētajiem produktiem samīca mīklu un novieto...
  2. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un pārlej ar citrona sulu, lai tie nepaliktu brūni. Tad tiem pierīvē citrona miziņu, pievieno rozīnes, cukuru, 40 g sviesta, maisot karsē aptuveni 10 min. Pēc tam masā iemaisa ūdenī izšķīdinātu cieti.
    Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un pārlej ar citrona...
  3. Mīklu izrullē un klāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu.
    Mīklu izrullē un klāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu.
  4. Virsū mīklai lej ābolu masu.
    Virsū mīklai lej ābolu masu.
  5. 10 g sviesta, medu, vanilīncukuru, pienu uzkarsē, iemaisa ķirbja sēkliņas.
    10 g sviesta, medu, vanilīncukuru, pienu uzkarsē, iemaisa ķi...
  6. Uzkarsēto masu lej virsū āboliem.
    Uzkarsēto masu lej virsū āboliem.
  7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu atdzesē. Īpaši garšīga, ja dažas stundas pastāv ledusskapī.

    Labu apetīti!
    Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu a...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ninja 2010. gada 9. aprīlis 23:26
Ķirbju sēkliņu vietā ļoti labi der saulespuķu sēkliņas...liku ljoooti daudz, lai veidojas tāda smuka kārtiņa. Un medu noteikti mazāk, citādāk pārāk salds. Cukuru arī var nedaudz mazāk, uz izjūtām visu laiku ir jāpagaršo, nevar akli likt sastāvdaļas kopā...un daudz kas atkarīgs no citrona skābuma.
Un noteikti šis pīrāgs labāks nākamajā rītā (cepts vakarā) kad pastāvējis ledusskapī.
Lai izdodas!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti