Burkānu kūka ziemassvētku noskaņā

4 1
Iemācīja kolēģe no Kanādas.

Esmu taisījusi arī ar bezglutēna miltiem. Ideāli.

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes rīvētu burkānu
  • 1 ¼ glāzes eļļas
  • 2 glāzes cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • ½ tējkarote sāls
  • 0.5 tējkarotes kanēļa (vai aromātisks garšvielu maisījums (0,5 tējk. maltu krustnagliņu, 0,5 tējk. ingvera pulvera, 1,5 tējk. kanēļa), ko var aizstāt arī divas paciņas "garšvielu maisījuma piparkūkām")
  • 4 olas
  • 1 glāze rozīņu vai sakapātu valriekstu

Pagatavošana

80 min.
  1. Saputo cukuru un eļļu.
  2. Sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas.
  3. Cukura un eļļas maisījumam piejauc pusi miltu maisījuma, tad pa vienai piekuļ olas un pārējo miltu maisījumu.
  4. Iemaisa burkānus un rozīnes vai riekstus.
  5. Cep ietaukotā, ar miltiem vai rīvmaizi izkaisītā apaļā formā (vēlams - ar caurumu vidū) 180 grādu temperatūrā apmēram stundu. Kūka ir gatava, ja tajā iedurtam koka irbulītim nelīp klāt mīkla.
  6. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Var ēst siltu ar saldējumu (garšīgi ar ruma vai balzāma, bet var arī parastu plombīru). Iespējams arī sasaldēt (var uzglabāt saldētavā trīs mēnešus).

Komentāri

Jolanta 2010. gada 26. novembris 12:39
Glāze - tie ir 250ml?
Agi 2009. gada 17. decembris 09:19
Tik vienkārša recepte, un kūka sanāk ļoti garšīga. Jau divas reizes esmu cepusi, un abas reizes sanāca labi. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti