Sākums > Receptes > Uzkodas

Āboli cūkgaļā ar ķiploku mērci

2005. gada 2. maijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo ābolus. Ābolus rūpīgi nomazgā. Katru ābolu sagriez 8 daiviņās. Rūpīgi izgriez serdeni. Āboli nav jāmizo.
2. Satin ābolus cūkgaļā. Katru ābola daiviņu rūpīgi ietin garā, plāni sagrieztā cūkgaļas šķēlē un saspraud ar kokteiļu iesmiņu tā, lai vēlāk ietīto ābolu ir ērti paņemt aiz iesmiņa.
3. Apcep ābolus. Pannā sakarsē 2-3 ēdmakarotes olīveļļas. Satītos ābolus apvārti sakultā olā un pēc tam rīvmaizē. Cep apgriežot katru ābola daiviņu 3 reizes (trīs pusītes jāapcepina), katru pusi apmēram 2 minūtes, kamēr rīvmaize kļust zeltaina.
4. Pabeidz cept ābolus. Cepešplāti rūpīgi izklāj ar folliju. Foliju vienmērīgi nosmērē ar sviestu. Apceptos ābolus liec uz cepešplāts un liec karstā (iesildītā) cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā pa vidu. Cep tieši 7 minūtes.
5. Sagatavo mērci. 3-4 daiviņas ķiplokus nomizo un saspied ar ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno 2 ēdamkarotes majonēzes un 2 ēdamkarotes skāba krējuma un rūpīgi samaisi, lai veidojas viendabīga masa.
6. Pasniedz. Izceptos ābolus uzmanīgi ņemot aiz iesmiņiem (pēc cepeškrāsns āboli būs ļoti mīksti), kārto šķīvī ar iesmiņiem uz ārpusi. Pa vidu ābolu šķivim ieliec mērces trauciņu ar ķiploku mērci. Ēd ābolus cūkgaļā ņemot aiz iesmiņa un mērcējot mērcē.
7. Piezīme: šai receptei lieliski der lielveikalos nopērkamā safasētā, jau sagrieztā "Auksti kūpināta krūtiņa".
Uz augšu