Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Miežu biezputra ar sēnēm

2009. gada 4. decembris
Foto: Gunta
Pagatavošana
50 min
1. Putraimus noskalo tekošā ūdenī. Notecina.
2. Speķi sagriež gabaliņos, 2/3 izkausē uz sakarsētas pannas, iztecinātajos taukos apcep putraimus. Ber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra līdz gatavībai.
3. Sēnes pārlej ar aukstu pienu. Pēc 10 min. sēnes izņem un sīki sasmalcina.
4. Sakapā sīpolu un apcep ar atlikušo speķi, pievieno sēnes, ar sāli saberztu ķiploku, piparus.
5. Putru sajauc ar sēņu masu un liek ietaukotā veidnē. Cep 180 grādos ~10 min līdz veidojas kraukšķīga zeltaina garoziņa.
Uz augšu