Egnogs

4 1

Sastāvdaļas

  • 12 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 300 grami cukura, sadalīti uz pusēm
  • 350 ml gaišā ruma
  • 1 litrs pilnpiena
  • 1 litrs viskija
  • 700 ml 35% saldā krējuma, sadalīts uz pusēm
  • Muskatrieksts

Pagatavošana

20 min.
  1. Sakul olu dzeltenumus ar pusi cukura.
  2. Sakul olu baltumus līdz stingrām putām un tad iemaisi otru pusi cukura.
  3. Ielej olu dzeltenumus olu baltumos un lēni un uzmanīgi samaisi.
  4. Lēnām piemaisi rumu.
  5. Lēnām piemaisi pienu.
  6. Lēnām piemaisi viskiju.
  7. Lēnām piemaisi pusi saldā krējuma.
  8. Sakul otru pusi krējuma un ļoti lēnām un uzmanīgi piemaisi to masai, vislabāk lietojot gumijas lāpstiņu.
  9. Pasniedz galdā istabas temperatūrā, vispirms egnogu ielejot tasītēs un pārkaisot ar muskatriekstu. Gādā, lai katrā tasītē būtu gan šķidrums, gan putu krējums.
  10. Recepte domāta 12 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni