Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Elementārsautējums

2009. gada 30. novembris
Foto: Linda
Pagatavošana
25 min
1. Sagriežam burkānus mazos gabaliņos (kā zupai), beram katliņā un vāram nelielā ūdens daudzumā.
2. Kamēr burkāni vārās, sagriežam ķirbja mīkstumu kubiciņos un salaužam ziedkāpostu mazākās daļās. Sakapājam ķiploku un atsaldējam zaļās pupas, ja lietosim saldētās.
3. Kad burkāni pusmīksti, betam klāt sagriezto ķirbi, pākšu pupiņas un ziedkāpostus. Sautējam uz nelielas uguns. Iemetam arī kādu lauru lapu.
4. Kad ziedkāposti gandrīz gatavi, glāzē ūdens izšķīdinam šķipsnu sāls, pieberam piparus, baziliku un lejam to visu katliņā pie dārzeņiem. Ūdenim vajadzētu būt tik daudz, lai tie būtu gandrīz nosegti.
5. Beigās pievienojam ķiploku un zirnīšus, pāris minūtes pasutinam un gatavs!
6. Pasniedz ar biezpienu!
Uz augšu