Putra sāmu gaumē

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļi
  • 5 dl ūdens
  • 1 /2 dl piens
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 2 ēd.k. sviests

Pagatavošana

15 min.
  1. Nomazgā un nomizo kartupeļus un uzvāra ūdeni. Sālsūdeni vāra kartupeļus mīkstus. Ūdeni nolej , bet paglabā. Kartupeļus samīca. Pienu uzvāra. Samīcītajiem kartupeļiem pielej karsto pienu un spēcīgi saputo. Ja tupeņu putra, jūsuprāt, ir pārāk bieza , tai var pieliet ūdeni , kurā kartupeļi vārījās.
  2. Pievieno sviestu un pasniedz ar gaļas, zivju vai desu ēdieniem , vai vienkārši ar brūkleņu ievārījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni