Sākums > Receptes > Deserti

Vēja kūkas ar šokolādes krēma pildijumu

2009. gada 29. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. KŪKĀM:katliņā sajauc sviestu ar ūdeni un uzvāra. Kad sviests izkusis, vienā paņēmienā pievienovisus izsijātos miltus, nepārtraukti maisot ar koka karoti. Karsē, līdz, mīkla saveļas bumbā unatlec no kakla malām. Pārtrauc karsēšanu, pa vienai pievieno olas un mīklu labi samaisa, līdz veidojas spīdīga, gluda masa. Mīklu pilda konditorijas maisiņā ar gludu uzgali. Uz ietaukotās vai ar cepamo papīru izklātas formas patālu citu no citas spiež apaļas bumbiņas. Cep cepeškrāsnī: pirmās 10 min 220 grādu temperatūrā, nākamās 10 min - 190 grādos. Gatavās vēja kūkas noņem no panas un adzesē.
2. KRĒMAM:šokolādei pievieno karstu kafiju un ar miksera palīdzību puto, līdz šokolāde pilnīpā izkususi. Pievieno olu dzeltenumus un rumu, puto vēl minūti. Atsevišķi stingrās putās saputo olu baltumusun iecilā šokalādes masā. liek uz 30 min ledusskapī atdzist. Katrai kūkai no apakšpuses izveido caurumiņu, pa kuru ar konditorijas maisiņu iespiež atdzesēto krēmu. Kūkas pilda īsi pirms pasniegšanas.
3. ROTĀŠANAI: ūdens peldē izkausē šokalādi, to iepilda pergamenta tūtiņā un caur mazo caurumiņu viscaur uz kūciņas veido šokolādes stīdziņas.
Uz augšu