Sākums > Receptes > Deserti

Garšīgākais tiramisu pasaulē

2009. gada 28. novembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo stipru espresso kafiju un to atdzesē. Ja ir vēlme, kafijai var nedaudz pievienot Amaretto liķieri, brendiju vai rumu.
2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
3. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, līdz iegūst stingru masu.
4. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
5. Vēl atsevišķi saputo saldo krējumu un 1,5 ēd. k. cukura.
6. Pie olu dzeltenumiem pievieno Mascarpone sieru un saputotu saldo krējumu, tad iecilā saputotos olu baltumus. Jāuzmanās, lai siera masa neveidojas par šķidru - masai jābūt ļoti bieza krējuma konsistencē.
7. Taisnstūrveida vai kvadrātveida formā apakšā smērē plānu kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam Vicenzovo cepumus, mērcē kafijā (burtiski uz sekundi, lai cepumi pārlieku neuzsūc kafiju), liek veidnē, noklājot visu platību, virsū liek kārtīgu krēma kārtu, tad atkal kafijā mērcētus cepumus, un tad atkal krēmu. Virsū bagātīgi uzber kakao pulveri.
8. Liek uz 30 min. saldētavā, bet ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākamajā dienā, kad ir labi savilcies.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu