Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas mērce ar pupiņām un sēnēm

2009. gada 24. novembris
Foto: Roberts Antonovs
Mērce, kura pieļauj daudz variāciju, bet mums tieši šādi tā ir visiecienītākā
Pagatavošana
25 min
1. Sagriež smalki sīpolu, sarīvē burkānu.
2. Uzkarsē pannu (ja ir vok pannu) Pannā ielej nedaudz eļļu un liek cepties sīpolus.
3. Kad sīpoli paliek zeltaini pievieno rīvēto burkānu.
4. Uz lēnas uguns lēnām apmaisot var sākt pievienot malto gaļu. Gaļu pievieno pa mazam gabaliņam. Kad gaļa pievienota pāris minūtes pacept, gaļas gabaliņus irdinot.
5. Gaļai apcepoties, liek klāt pupiņas ar visu sulu.
6. Sāli un piparus var pievienot pēc garšas, pēc tam, kad viss ir ieliets pannā un apmaisīts, jo pupiņu sula var būt jau pietiekami sāļa un piparota.
7. Un pašus pēdējos pievieno sagrieztos šampinjonus. Var arī pievienot ūdeni, bet to jau pēc situācijas, lai mērce pārāk nesabiezē.
8. Labu apetīti!
Uz augšu