Maltās gaļas mērce ar pupiņām un sēnēm

5 1
Mērce, kura pieļauj daudz variāciju, bet mums tieši šādi tā ir visiecienītākā

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g jauktās maltās gaļa
  • 2 bundžas konservēto pupiņu
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 4 vidēja izmēra šampinjoni
  • Eļļa (pēc izvēles)
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagriež smalki sīpolu, sarīvē burkānu.
  2. Uzkarsē pannu (ja ir vok pannu) Pannā ielej nedaudz eļļu un liek cepties sīpolus.
  3. Kad sīpoli paliek zeltaini pievieno rīvēto burkānu.
  4. Uz lēnas uguns lēnām apmaisot var sākt pievienot malto gaļu. Gaļu pievieno pa mazam gabaliņam. Kad gaļa pievienota pāris minūtes pacept, gaļas gabaliņus irdinot.
  5. Gaļai apcepoties, liek klāt pupiņas ar visu sulu.
  6. Sāli un piparus var pievienot pēc garšas, pēc tam, kad viss ir ieliets pannā un apmaisīts, jo pupiņu sula var būt jau pietiekami sāļa un piparota.
  7. Un pašus pēdējos pievieno sagrieztos šampinjonus. Var arī pievienot ūdeni, bet to jau pēc situācijas, lai mērce pārāk nesabiezē.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Edgars Kebbe 2010. gada 1. februāris 18:33
Ļoti garšīga! :) Es vēl beigās pievienoju saldo krējumu!! Un tas padara viņu vēl labāku!
Kazimirs Brikmanis 2009. gada 5. decembris 22:01
Esmu tā tieši taisījis.Manai ģimenei ļoti garšo!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni