Crème brûlée

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 30 g vaniļas cukura
  • 600 ml saldā krējuma
  • 60 g Demereras (brūnā) cukura
  • 6 nelieli ugunsdroši trauciņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Trauciņus viegli ietauko ar sviestu
  2. Lielā bļodā saputo olu dzeltenumus un vaniļas cukuru. Saldo krējumu uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai un lēni, pastāvīgi maisot, ielej olu dzeltenumu maisījumā.
  3. Olu krēmu ielej trauciņos. Trauciņus novieto uz cepešpannas; tajā ielej tik daudz karsta ūdens, lai trauciņu malas būtu līdz pusei iegremdētas.
  4. Pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160C gradu temperatūrā (jeb 3.gāzes režīms( un karsē aptuveni 25 minūtes līdz krēms mazliet sarecē un kļūst stingrs. Krēmu atdzesē.
  5. Sarecējušā olu krēma virsmu vienmērīgi pārkaisa ar Demereras cukuru. Trauciņus novieto zem ļoti karsta grila un karsē, līdz cukurs izkūst un karamelizējas košā, zeltaini brūnā tonī.
  6. Pirms pasniegšanas brulē krēmu patur vēsumā.

Komentāri

Gardi 2014. gada 24. marts 10:23
Man viss sanāca, es gan drusku ilgāk turēju cepeškrāsnī, kādas min 35, tā ka virsma vietām paliek nedaudz brūna.
rook1e 2011. gada 27. februāris 22:04
galiigi garaam recepte... nepareizas sastaavdalju proporcijas un arii laiks cepeshkraasnii ir nepareizs...:@

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti