Crème brûlée

2009. gada 22. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Trauciņus viegli ietauko ar sviestu
2. Lielā bļodā saputo olu dzeltenumus un vaniļas cukuru. Saldo krējumu uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai un lēni, pastāvīgi maisot, ielej olu dzeltenumu maisījumā.
3. Olu krēmu ielej trauciņos. Trauciņus novieto uz cepešpannas; tajā ielej tik daudz karsta ūdens, lai trauciņu malas būtu līdz pusei iegremdētas.
4. Pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160C gradu temperatūrā (jeb 3.gāzes režīms( un karsē aptuveni 25 minūtes līdz krēms mazliet sarecē un kļūst stingrs. Krēmu atdzesē.
5. Sarecējušā olu krēma virsmu vienmērīgi pārkaisa ar Demereras cukuru. Trauciņus novieto zem ļoti karsta grila un karsē, līdz cukurs izkūst un karamelizējas košā, zeltaini brūnā tonī.
6. Pirms pasniegšanas brulē krēmu patur vēsumā.
Uz augšu