Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

2009. gada 21. novembris
Foto: Gunta
Pagatavošana
90 min
1. Miltus izsijā, virsū mazos gabaliņos sagriež aukstu sviestu, pieber cukuru, sāli, olas dzeltenumu, 2 ēd.k. ūdens. Sajauc mīklu, ietin plēvē, uz pusstundu ieliek ledusskapī.
2. Pagatavo pildījumu. Saberž sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas. Pieliek biezpienu, pieber vaniļas pudiņu.
3. Ķiršiem nolej sulu, notecina.
4. Atveramu apaļu formu iesmērē ar taukvielām. Mīklu izrullē, liek formā, izveidojot maliņas ~3 cm. Virsū liek ķiršus, pārlej ar biezpiena masu.
5. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 55-60 min.
6. Atdzesē formā.
Foto: Gunta
7. Lai labi garšo!
Uz augšu