Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • 75 g cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • Pildījumam:
  • 100 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 500 g biezpiena
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 720 ml (burciņa) konservētu ķiršu

Pagatavošana

90 min.
  1. Miltus izsijā, virsū mazos gabaliņos sagriež aukstu sviestu, pieber cukuru, sāli, olas dzeltenumu, 2 ēd.k. ūdens. Sajauc mīklu, ietin plēvē, uz pusstundu ieliek ledusskapī.
  2. Pagatavo pildījumu. Saberž sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas. Pieliek biezpienu, pieber vaniļas pudiņu.
  3. Ķiršiem nolej sulu, notecina.
  4. Atveramu apaļu formu iesmērē ar taukvielām. Mīklu izrullē, liek formā, izveidojot maliņas ~3 cm. Virsū liek ķiršus, pārlej ar biezpiena masu.
  5. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 55-60 min.
  6. Atdzesē formā.
    Atdzesē formā.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Esmeralda 2016. gada 14. februāris 20:18
Nebija pudiņa, pieliku skābo krējumu un vaniļas cukuru, kā ari skābos saldētos ķiršus- sanāca super! Garša kā siera kūkai!
Evita 2016. gada 15. janvāris 16:51
maz vajag sviestu savadak necepjas viss skidrs
Reinis 2012. gada 25. augusts 22:07
Kūka ļoti garšīga. Vienīgi man nebija ķirši tāpēc tos aizvietoju ar saldētām zemenēm un mellenēm. Un domāju ka tā bija milzu kļūda! Jo man tā kūka pa vidu bija diezgan šķidra. Kad atdzesēju kļuva nedaudz stingrāka bet tik un tā kad griezu sula tecēja pa visām malām bet kad saliku uz šķīvīšiem bija jau normālas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize