Trusis alus mērcē

2009. gada 21. novembris
Foto: Sandra
Pagatavošana
120 min
1. Trusi sadala gabaliņos, liek uz sakarsētas pannas un apcep eļļā brūnu.
2. Kad trusis labi apcepts, pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu pariku un sīpolus - pacepina 10 min.
3. Truša gabaliņus izņem no pannas un saliek sautējamā katlā, pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.
4. Pannā, kur palikuši tauki ar papriku un sīpoliem no cepšanas pielej alu un uzvāra.
5. Visu pannas saturu pārles trusim, kas atrodas katlā. Turpat pievieno ūdeni - tā lai pārklāj gaļu.
6. Katlu noslēdz ar vāku un sutina 1.5stundu.
7. Šķidrumu izlej traukā kurā tiks gatvota mērce. Nolitaja šķidrumam pievieno miltus. Mērce gatava. Un truša gabaliņi arī.
8. Kopējais pagatavošanas laiks apmēram 2.st.
Uz augšu