Rīsu pudiņš ar šokolādi

5 1
Rīsu pudiņš ar šokolādi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 tases piena
  • 1/2 tase cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 tase rīsu (vislabāk ''arborio'')
  • 1/2 tējk. tīra vaniļas ekstrakta
  • 85 g sīkos gabaliņos salauztas tumšās šokolādes(vēlams 85% kakao)
  • Svaigi augļi
  • Piparmētra

Pagatavošana

30 min.
  1. Ielej katlā pienu, ieber cukuru un šķipsniņu sāls un uz lēnas uguns uzvāra.
  2. Pievieno rīsus un vāra 20 minūtes, brīdi pa brīdim apmaisot, līdz rīsi uzbriest(ja maisījums kļūst pārāk biezs un lipīgs, pielej vēl mazliet piena, lai tas būtu tik biezs kā krējums). Pielejiet vaniļas ekstraktu. Vārīšanas procesa beigās iejauc šokolādi un samaisa.
  3. Salejiet rīsu pudiņu bļodiņās Atstāj istabas temperatūrā, lai padziest. Pirms pasniegšanas rotā ar svaigiem augļiem un piparmētras lapiņām.

    Lai labi garšo!
    Salejiet rīsu pudiņu bļodiņās  Atstāj istabas temperatūrā, l...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti