Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts cūkas stilbiņš

2009. gada 20. novembris
Foto: Inuta Gulbe
Pagatavošana
180 min
1. Ar asu nazi stilbiņa ādu krusteniski iegriež.Ar smailu nazīti gaļā dur dziļus caurumus,katrā caurumā pēc iespējas dziļāk iestumj sagrieztas ķiploka daivas gabaliņu.2 ķiploka daiviņas atstāj vēlākam.Cūkas stilbiņu ierīvē ar sāli un pipariem,ja patīk,arī ar timiāna ļapiņām vai ķimenēm.
2. Cepešpannā ielej nedaudz eļļas,liek gabalos sagrieztu selerijas sakni,burkānu ,sīpolu,atlikušās ķiploku daiviņas,rozmarīna un timiāna zariņus.Pannā virs garšvielām liek sagatavoto cūkas stilbiņu.Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī,vislielākajā karstumā gaļu apcep 10 - 15 minūtes.Tad krāsnī temperatūru samazina uz 180 grādiem,pannā ielej nedaudz karsta ūdens,liek klāt pētersīļus un stilbiņu cep apmēram 3 stundas,ik pa laikam pārlaistot ar šķidrumu no pannas.Ja vajag,var to papildināt ar karstu ūdeni.Īsi pirms cepšanas beigām var pārziest ar sviesta,pūdercukura un citrona sulas maisījumu (20 g sviesta,1 tējkarote pūdercukura,1 ēdamkarote citrona sulas).
3. Cepto cūkas stilbiņu pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem un sautētiem skābiem kāpostiem.
4. Laba alternatīva Ziemassvētku cepetim.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu