Ziemassvētku kēkss manā gaumē :)

4 1

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) smalki sagrieztas žāvētas aprikozes
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) smalki sagrieztas žāvētas vīģes
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) sasmalcināti valrieksti vai lazdu rieksti (var būt abi,bet kopējais daudzums lai nepārsniedz 4 ēdamk.)
  • 4 ēdamk.(ar kaudzi) sasmalcināti cukāti
  • 2 olu dzeltenumi
  • 4 olu baltumi
  • 4 ēdamk. pūdercukurs
  • 6 ēdamk. miltu
  • 2 ēdamk. kakao pulveris
  • 4 ēdamk. piens
  • 1 tējk.sviests

Pagatavošana

70 min.
  1. Bļodā sajauc riekstus,sagrieztās aprikozes,vīģes un cukātus.
  2. Karstā ūdens peldē saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru-puto apmēram 5 min.
  3. Izņem no karstā ūdens.Pievieno izsijātus miltus,kakao pulveri un pienu.Visu labi izmaisa.
  4. Atsevišķā traukā saputo olas baltumus.Uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu-miltu masā.
  5. Tad olu masu uzmanīgi sajauc ar sagatavotajiem riekstiem-žāvētiem augļiem,cukātiem.
  6. Garenu cepamo formu iesmērē ar sviestu,ieklāj cepamo papīru.
  7. Lej sagatavoto masu veidnē.
  8. Cep apmēram 55-60 min. - 180'temperatūrā.
  9. 1 porcijā apmēram 150 kCal

Komentāri

natalija 2015. gada 20. decembris 20:16
vai shai receptej deretu ari bezglutena milti/
soh 2012. gada 19. decembris 07:17
laba, jau otro gadu cepam uz Ziemīšiem...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti